Riksförbundet DHB

Riksförbundet DHB Söker Barnledare

Anmälan till barnledare inför Riksförbundet DHB:s sommarläger 2018 är nu stängd.

Barnledare till DHB:s familjeläger 2018 sökes! Anmälan är nu stängd.

Riksförbundet DHB söker engagerade ungdomar och unga vuxna med god samarbetsförmåga som vill arbeta på vårt familjeläger 2018.

Arbetet som barnledare är ett mycket viktigt uppdrag, som bidrar till att göra lägervistelsen rolig för barnen. Arbetsdagarna är intensiva men samtidigt mycket roliga och givande, dessutom ger arbetet värdefull erfarenhet. Att arbeta på läger innebär att man också är en förebild för barnen.

Vi välkomnar både nya och tidigare barnledare. Arbetet går ut på att planera och genomföra olika aktiviteter under lägerveckan, där barnen delas in i olika grupper. Aktiviteterna skiftar med barnens ålder och utifrån vädret, men det finns alltid inslag av lek och idrott, spel och pyssel samt enklare bak och bad om vädret tillåter. Barnen gör roliga saker tillsammans med ledarna när föräldrarna deltar i teckenspråksundervisning och föreläsningar.

Med på lägret är barn som är döva, har en hörselnedsättning eller språkstörning samt deras syskon i olika åldrar. Det kommer att finnas barn som kommunicerar på svenskt teckenspråk och det kommer att finnas de som talar svenska och inte tecknar. Med tanke på deltagarna söker vi barnledare med motsvarande språklig kompetens.

Familjelägret 2018 pågår för ledarnas del den 24 juni- 1 juli. Dessutom tillkommer en obligatorisk planerings- och utbildningshelg den 18-20 maj. Både lägret och planeringshelgen äger rum på Ädelfors folkhögskola i Holsbybrunn.

Ansökan är just nu stängd. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss via vår e-post Kansliet@dhb.se.

Notera att Riksförbundet DHB sedan några år tillbaka kräver registerutdrag från polisens belastningsregister av alla som arbetar med barnen på våra sommarläger. Registerutdraget tas med oöppnat till intervjun.
Det är Du själv som ansöker om detta utdrag på polisens hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Till Läger
Stäng formuläret.