Riksförbundet DHB

Teckenspråk i Fokus är tillbaka!

Riksförbundet DHB vill bjuda in Dig till Teckenspråk i Fokus!

Teckenspråk i Fokus heter det seminarium som i första hand vänder sig till föräldrar som är nyfikna på vad som händer med svenskt teckenspråk idag.

Hur ser man på språket från olika myndigheter? Lever vi upp till intentionerna i språklagen om att det allmänna ska främja användande och utveckling av svenskt teckenspråk? Får alla som vill lära sig teckenspråk? Vilka möjligheter har man som ung att använda teckenspråk i vardagen? Vad kan vi tillsammans göra för att påverka svenskt teckenspråks status på ett positivt sätt?

Under kvällen har vi flertalet föreläsare:
– Tommy Lyxell, Språkrådet
– Krister Schönström, Stockholms universitet
– Moa Gärdenfors
– SPSM

Seminariedagen arrangeras i samverkan med Specialpedagogiska skolmyndigheten och ABF. Aktiviteten är kostnadsfri för medlemmar och förutom lunch ingår kaffe vid ankomst och på eftermiddagen. För övriga kostar seminariet 350:- per person.

När: Fredagen den 15 februari kl 9.30-16
Var: SPSM:s lokaler på Rålambsvägen 32 B i Stockholm

Anmälan öppnar den 1 december och sker via formulär längre ner på denna sida.
Vid förhinder att delta går det bra att skicka en annan person istället. Om du inte dyker upp tar vi ut en avgift på 250:- för den som inte avbokat sig från arrangemanget.

Varmt välkomna!

Anmälan till Teckenspråk i Fokus

    Här fyller du i om du är medlem hos Riksförbundet DHB eller ej. Observera att om du inte är medlem hos DHB kostar evenemanget 350:-
  • Här kan du ange om du vill ha alternativ kost, behöver tolk, eller har några andra behov.
  • Här kan du skriva in eventuella frågor som du har om evenemanget

 

Till Konferenser
Stäng formuläret.