DHB Västra

DHB Västras Teckenläger för familjer 2018 på Tanumstrand

DHB Västra har varje år ett teckenläger under sommaren för våra målgrupper - familjer som har barn med dövhet, hörselnedsättning, språkstörning samt barn med ytterligare tilläggshandikapp som t.ex. autism, adhd, utvecklingsstörning, down syndrom, rörelsehinder m.fl. Kommunikationshandikappet är dock det primära och dominerande.

Vi har den 6-11 augusti 2018 genomfört ett kombinerat kurs- och lägerverksamhet på Tanumstrands konferensanläggning i Grebbestad. Vi blev 123 personer inklusive teckenspråkiga ledare, lärare och barnledare.

Vi anordnade teckenspråkskurs i olika nivåer och grupper samt en intressant föreläsning för föräldrar.Barnen, som hade teckenspråkskunniga barnledare, hann under veckan med massor av olika aktiviteter så som t.ex. krabbfiske, lekar, bollspel,

eventhall actioncenter med hinderbanor, femkamp, minigolf, pyssel, skattjakt, bungee, bakning och många badstunder tillsammans med barnledare.

Anläggningen ligger intill västkusten där det finns sandstrand, eventhall, volleybollplan, fotbollsplan, hinderbana, lekplats, minitåg till centrum, äventyrsbad som man kan nyttja hela veckan och detta passar vår verksamhet jättebra. Vi genomförde en gemensam grillkväll med en professionell grillmästare på plats. Kvällen blev lyckad då vädret var på vår sida och alla familjer umgicks och hade trevligt.

Under vecken anordnades en utflyktsdag där alla åkte fiskebåten M/S Donalda till en ö där man kunde bada vid sandstranden, åka fiska och åka ribbåt.

Utöver verksamheten under dagtid, förgylldes kvällarna med andra gemensamma aktiviteter, t.ex. tipspromenad, Spa-kväll, frisbeegolf och barn- och ungdomsdisco, myskväll.

Det är viktigt, att som barn få träffa andra likasinnade och identifiera sig med. Barnen vistas i en teckenspråkig miljö så vi har teckenspråkiga barnledare. Det är också underbart att se när barn och ungdomar umgås med varandra oavsett funktionshinder. De får förståelse för varandras funktionsnedsättningar och vad det kan föra med sig i vardagen, så väl positiva som negativa situationer.

 

Vi vill här rikta ett stort TACK till alla er bidragsgivare
för att ni stöder vårt Teckenläger för familjer med funktionsnedsatta barn
den 6-11 augusti 2018 på Tanumstrand i Grebbestad.

 

 

Stäng formuläret.