DHB Västra

GDPR - General Data Protection Regulation

Den 25 maj 2018 trädde personuppgiftslagen i kraft och ersättes av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy.

Inom DHB Västra behandlar vi en mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, ansöka om ekonomiskt stöd eller arrangera aktiviteter.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer, klicka på integritetspolicyn

När du ansöker om medlemskap hos oss samtycker du till att dina personuppgifter finns och behandlas i vårt distrikts och förbundets register. De personuppgifter som finns i registret är endast de som du själv angett när du blir medlem. Du kan när som helst kontakta oss på info@dhbvastra.se för att få dina uppgifter skickade till dig eller för att ändra felaktiga personuppgifter. När du blir medlem hos oss får du en personlig inloggningskod som du också kan använda för att få tillgång till dina personuppgifter.

DHB Västra är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. När du anmäler dig som medlem i DHB Västra finns det möjlighet att ange uppgifter om funktionsvariationer, egen eller närståendes. Uppgifterna är frivilliga och med stöd av dem kan vi mer effektivt sprida och delge information till vissa särskilda ändamål för distriktet och medlemmarnas räkning. Som fullvärdig medlem hos oss på DHB Västra tillhör du per automatik Riksförbundet DHB.

Riksförbundet DHB är personuppgiftsansvarig för hela medlemsregistret. Distriktet DHB Västra är personuppgiftsansvariga för vår del av registret.

Som medlem kommer dina personuppgifter att sparas under den tid du är medlem hos oss. Senast två år efter att du har upphört att vara medlem hos oss tar vi bort dina uppgifter.
DHB Västra behandlar personuppgifter i enlighet med svensk lag. Vid all hantering av dina person-uppgifter iakttar vi säkerhet och sekretess.

Genom att godkänna DHB Västras medlemsvillkor bekräftar du att du mottagit denna information om personuppgiftsbehandling.

Du kan gå in och läsa mer på Datainspektionens sida www.datainspektionen.se

Med vänliga hälsningar
DHB Västra

Stäng formuläret.