DHB Västra

6-7 april 2019, Öckerö

Teckenkurs för familjer den 6-7 april 2019

Kursen vänder sig till familjer med barn som är döva, hörselskadade, har en språkstörning eller KODA/CODA, men också anhöriga, vänner och personal/assistenter är välkomna.

BOKA HÄR

Nu är det dags att planera in den årliga teckenspråkshelgen för hela familjen! Nimbus Öckerö ligger i Göteborgs skärgård 40 minuter från Göteborg. Vi får en fantastisk närhet till havet!

Kurshelgen startar kl. 10:00 lördag och avslutas kl. 15:00 söndag. Det finns ramp in till alla boenden, HWC i en av stugorna, en på utsidan av konferenslokalen, en i konferenslokalen och en i restaurangen.
Lördag – söndag hålls teckenspråkskurs på olika nivåer
Under lördag föreläser även Birgitta Spjut, doktorand vid Psykologiska Institutionen, om olika sätt att skapa möjligheter till vardagsförändring och att ge sig själv utrymme för återhämtning. På söndag får vi besök av Alexandra Granat, tolk och projektdeltagare i Projekt bildstöd, som kommer att hålla kurs i TAKK.

Övernattning

Vi bor mysiga små stugor på bryggan som är fullt utrustade. Det finns 2st. vägghängda sängar och 2st. enkelsängar. Observera att det endast finns 7st. stugor samt 1 handikappad stuga vilket kan innebära att du delar stuga samt erbjuds plats på vandrarhemsrum när stugorna är fullbokade!
Sänglinne, handdukar och städ ingår för samtliga boendeformer.

Kostnad
Deltagaravgift 600kr/vuxen och 300kr/barn 0-18 år. Kost, logi och kursmaterial ingår i priset.

Anmälan
Anmäl er på www.dhb.se/vastra. Sista anmälningsdag är söndag 17 mars 2019. Observera att när tillgång på de nybyggda stugorna tar slut kommer ni erbjudas plats på vandrarhem i stället!

Bekräftelse
Du kommer att få bekräftelse via e-post före kursstart.

Samarbete
Utbildningen arrangeras i samarbete med ABF Västra Götaland med stöd från Västra Götalandsregionen.

 

FAKTA – Begreppet CODA och KODA
Ett barn vars ena eller båda föräldrar har en dövhet eller hörselnedsättning kallas ofta för CODA vilket betyder Children of Deaf Adults. På svenska brukar man säga hörande barn till döva.

Är barnet yngre än 18 år så kallas de istället för KODA vilket står för Kids of Deaf Adults. På svenska brukar man säga unga hörande barn till döva.

CODA-barn är ett samlingsnamn för hörande barn till döva föräldrar oberoende deras ålder.

Till Genomförda
Stäng formuläret.