Riksförbundet DHB

Almedalen 2009

En vecka med fokus på skol- och arbetsmarknadsfrågor.

Vilka underbara dagar, sol, sol och sol och många intressanta seminarier och kulturella evenemang att välja bland på. DHB var representerade av Janne Carlsson och Heléne Javerud från förbundsstyrelsen. Sammanlagt har DHB deltagit på 12 seminarium där vi valde att ha fokus på skol- och arbetsmarknadsfrågor. Vi har fått många kontakter och samtal kring våra intressepolitiska frågor och vardagen för våra målgrupper med politiker, organisationer och företag. Detta känns som absolut det viktigaste.

Här finns ”alla” på en liten yta i en fantastisk miljö med samma syften. Vidare har vi under dessa dagar lyssnat till Lars Ohly, Jan Björklund och Maud Olofssons i Almedalen och efter gått på ”Efterfrågat” med Lars Adaktusson, Göran Gabrielsson samt kvällens partiledare. Tyvärr kan vi också konstatera att funktionsnedsättningar generellt är en ickefråga som man inte belyser och inte vet mycket om. Om språkstörning har vi träffat en med lite kunskaper.

Tillgängligheten för våra målgrupper är bedrövlig.

Ca 50 av 1000 seminarium hade slinga och/eller bokade tolkar. Och inte ens de fungerade. Ofta strul med tekniken som det ju tyvärr är på alla håll. UH, SDU, DBU, FSDB och SDR hade säkrat det genom att ta med egna tolkar. Vi har även hunnit med en kort föreställning av Tyst teater som bl a spelade stumfilm utan teckenspråk med dramatiska följder, en teatermonolog om Bitterfittan Airlines som tog upp föräldraskap, jämställdhet och karriär och en konsert med ”De sma under jordi”.

Summerat var det bra dagar som gav mersmak.

Till Intressepolitik
Stäng formuläret.