Hem -Bildstodif.se

Reda ut-kommunikationsknippa

i gratisprogrammet Bildstod.se

Vi i Projekt Bildstöd delar med oss av en viss mängd material vi gör under projekttiden. (Med tillstånd från Symbolbruket och SPSM)

Ofta använder vi program från Symbolbruket som vi köpt in till projektet – och då främst In Print 3, men även Symwriter eller Widgit Go (app till Ipad) och ibland Widgit online (molntjänst). Vill du göra ändringar i dokumentmalar krävs  licens för programmen från Symbolbruket, och Ritade Tecken från SPSM. Dessa program är förskrivningsbara – dvs familjer i behov av kommunikationsstöd kan få dem från Habiliteringen de tillhör.

Vi använder även Papunet och Bildstod.se, som är gratis molnprogram. (DART Göteborg skapade bildstod.se i arvsfondprojektet Komhit  för att fler ska få tillgång till bildstöd)

På bildstod.se finns mallar och dokument som andra delat med sig av. Du måste registrera dig och logga in men kan därefter söka på kategori eller ord som t e x knippa.  Ett antal förslag kommer då upp. Här är ett exempel på Reda-ut-knippa att skriva ut, laminera och fästa i jojohållare (och vill du ändra något i den så är det bara att spara m annat namn): http://bildstod.se/#/dashboard/single/9395

Vi har skapat manualer för alla bildstödsprogram vi använt, och lagt dem på hemsidan – bara att ladda ner och testa 🙂

Till Bloggen
Stäng formuläret.