Riksförbundet DHB

13 september 2021

Föreningsmaterial som guidar dig rätt i din roll

Under två år har vårt arvsfondsprojet Äntligen! jobbat med att ta fram ett material som ska hjälpa dig hur förenings- och styrelsearbete fungerar. Materialet fick namnet Föreningshjälpen och det är gratis. Materialet är skrivet på tillgänglig svenska och bildsatt med förstärkande illustrationer.

Bild på en man som håller upp en miniräknare. Mannen har en vit skjorta och svart kavaj på sig. I botten av bilden ligger ett grönt block och i det står det Daniel Lee,Styrelser , Föreningshjälpen.Bild på fyra personer. I botten av bilden ligger ett grönt block och i det står det Daniel Lee, Ledamot och ersättare, Föreningshjälpen.
Bild på ett tangentbord och två händer skriver på det. I botten av bilden ligger ett grönt block och i det står det Daniel Lee, Sekreteraren, Föreningshjälpen.Bild på en man som håller upp en miniräknare. Mannen har en vit skjorta och svart kavaj på sig. I botten av bilden ligger ett grönt block och i det står det Daniel Lee, Kassören, Föreningshjälpen.Bild på en valurna. I botten av bilden ligger ett grönt block och i det står det Elin Adebo & Daniel Lee, Valberedningen, Föreningshjälpen.

Totalt består Föreningshjälpen utav sju delar, bland annat kan du läsa om ordförande, kassör samt sekreterare. Materialet är tänkt att fungera som ett utbildningsmaterial för dig som vill lära dig hur de olika rollerna fungerar.

 

Det är ett stort arbete som har lagts ner och vi hoppas att många kommer att ha glädje utav Föreningshjälpen. Blir du sugen på att ta del av materialet kan du följa länken: https://dhb.se/material/.

 

Stäng formuläret.