Riksförbundet DHB

Kanslibloggen inlägg #11

Elin, projektledare för "Äntligen!", skriver bloggens 11 inlägg.

Att starta ett ungdomsförbund

När jag lämnade politiken trodde jag att jag därmed lämnade många av de roliga arbetsuppgifterna som kom med politiken bakom mig. Så fel jag hade!

I mars började jag och min medarbetare Anna jobba med projektet ”Äntligen!”.
Under tre år ska vi starta ett ungdomsförbund för unga med språkstörning. Ett stort uppdrag och ett stort ansvar. I början var det lätt att känna sig överväldigad. Det är det faktiskt fortfarande. Men det är också spännande och roligt. Och det känns som att vi börjat lära känna vårt projekt.

För det var verkligen speciellt att komma till en helt ny verksamhet och hoppa in i ett projekt vars ansökning skrivits och beviljats av andra än en själv. Som projektledare har jag mycket frihet, men samtidigt måste jag förhålla mig till det som är avtalat med Arvsfonden. Och förhålla mig till kansliet, styrgruppen och DHB:s styrelser.

Så vi har försökt att tillåta oss och projektet att ta den tid som behövts. För att hämta kunskap, för att fundera, för att lära känna varandra. Och sakta men säkert börjar förbundet växa fram.

I skrivande stund har förbundet, som vi kallar Unga Med Språkstörning (UMS), 29 medlemmar. Vi är mitt uppe i den sista korrespondensen med vår grafiska designer som håller på att färdigställa förbundets logga, och hösten är redan fullspäckad med inplanerade skolbesök och medlemsaktiviteter.

För i höst drar vi igång på riktigt. Då ska vi värva medlemmar och bygga upp en verksamhet som ungdomar möts, har kul och utvecklas i. Tillsammans. Vi börjar med att besöka Örebro, Umeå, Malmö, Göteborg och Stockholm. Sen hoppas vi kunna ta oss till fler platser. Möta fler unga. Bygga upp lokala verksamheter.

Och så vips var jag nästan tillbaks i politiken. Men en annan typ av politik. Med samma organisatoriska frågor. Material som ska skapas. Medlemmar som ska värvas. Lokala verksamheter att starta. Människor att möta. Erfarenheter att utbyta. Samma utmaningar, samma spänning, samma förväntan!

Nu tar vi sommar. Men i augusti är vi tillbaka. Och då händer det grejer, så håll utkik efter Unga Med Språkstörning!

Stäng formuläret.