Riksförbundet DHB

Läger 2013

Idre fjäll

I Dalarna på en av Sveriges största fjällanläggningar bland blånande berg och djupa skogar gick årets DHB läger av stapeln. Där träffades en hel hop DHB-familjer för att umgås, gå på teckenkurs, leka, bada, vara med om en massa äventyr och knyta nya kontakter.

Lägret började på måndagen den 8 juli med en gemensam samling. Sedan drog det igång av bara farten. Vi föräldrar gick på teckenspråkskurs både på förmiddag och eftermiddag och barnen gjorde en massa olika aktiviteter tillsammans med sina ledare. Framför allt var bassängen med vattenrutschbanan ett populärt besöksmål. På kvällen lockade förutom badet även minigolfen, bowlingen, promenader och utflykter i närområdet eller bara mys i stugorna.

På tisdagen fick vi lyssna på en föreläsning av Anna Båve-Schultz om hur det är att leva med språkstörning. Hon beskrev bland annat hur Rydaholmsmetoden hade hjälpt henne att träna upp sin läshastighet.
På onsdagen berättade Zara Persson om sitt liv som hörselskadad. Efter Zaras föreläsning hade vi en givande stund med erfarenhetsutbyte i smågrupper.

Årets DHB-dag inföll på torsdag och då besökte vi en sameby. Vi fick bl a kasta lasso, provsitta i en samekåta, klappa renkalvar, äta renkebab och smaka på torkat renkött. En renskötare berättade för oss hur det är att vara same nuförtiden. Det var väldigt intressant och både barnen och de vuxna ställde många frågor.

Tiden går fort när man har roligt och snart gick veckan mot sitt slut. På lördagskvällen hade barnen disco och föräldrarna samkväm på gräsmattan. Lägret avslutades med en gemensam samling med teckensång och tacktal och det var extra trevligt för oss när vinnarna i tipspromenaden ropades ut 😉

Vi lämnade Idre Fjäll med många fina minnen, nya bekantskaper, utvecklade kunskaper i teckenspråk och några kilo tyngre på grund av all den goda maten som serverades under veckan.

Vår yngste son Nelson som är döv och har CI hade fantastiskt roligt under veckan och tyckte väldigt mycket om ledarna som jobbade under veckan. Han hälsar till alla.

Tack för ett bra läger!

Familjen Lakso Tesáková
Daniel, Elena, Edvard och Nelson

 

Till Läger
Stäng formuläret.