Riksförbundet DHB

vecka 27 2017

Familjeläger 2017

Anmälan till lägret har avslutats. Välkomna till Riksförbundet DHB:s familjeläger 2017 den 3-9 juli på Ädelfors folkhögskola utanför Vetlanda. På anläggningen bor vi i rum för 1-4 personer med egen dusch och wc, samt gemensamt kök. Det finns bra utbud av aktiviteter på anläggningen som barnen och ungdomarna kommer att få pröva på under lägerveckan.

Veckan kommer att vara fylld av TAKK- eller teckenspråkskurser, intressanta föreläsningar, diskussionsgrupper och gemensamma trivselkvällar. Vi kommer också att ha en gemensam utflyktsdag. Under föreläsningarna tar ledare hand om era barn som delas in i grupper efter ålder. Olika aktiviteter, lekar, idrotter och utflykter varvas under veckan. Observera att alla aktiviteter för barnen kommer att äga rum utomhus. Barnens aktiviteter utformas med barn upp till tolv år i åtanke.

Äldre syskon är välkomna att delta på föräldrarnas aktiviteter om så önskas. Vi erbjuder barnomsorg i grupp och det är viktigt att ni meddelar eventuella funktionsnedsättningar utöver dövhet, hörselskada eller språkstörning. Detta för att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga barngrupp, boende, mat etc. Vi ser gärna att ni tar med era eventuella assistenter/ledsagare till lägret, ifall barnet har LSS-stöd.

Vi hoppas på en härlig sommarvecka med många trevliga dagar och kvällar tillsammans. Ett bra tillfälle att knyta nya kontakter med andra familjer och utbyta erfarenheter kring barnens funktionsnedsättningar mm. Mer information och bekräftelse skickas ut i mars till de familjer som blivit antagna.

Deltagaravgift: (Maxkostnad 7.000 kr/familj)
2.000 kr/vuxen
1.500 kr/barn
I deltagaravgiften ingår:
– Boende
– Helpension (frukost/lunch/fika/middag)
– Teckenkurs/Föreläsningar
– Aktiviteter
– Utflyktsdag
En anmälningsavgift på 1.000 kronor ska betalas direkt när man fått besked att familjen antagits. Observera att anmälningsavgiften inte betalas tillbaka, oavsett orsak. Resterande del av deltagaravgiften ska vara inbetald senast den 31 maj 2017.

Tidig anmälan garanterar inte plats då vi prioriterar familjer som inte deltagit på DHB:s familjeläger tidigare. Observera att du måste vara medlem för att kunna delta.

Frågor? Kontakta lager@dhb.se eller 019-17 08 30.

 

Till Läger
Stäng formuläret.