DHB Mellersta

6:e - 9:e augusti 2020

Senaste informationen om DHB:s läger 2021

DHBs sommarläger 2021

Bosön ligger vackert i skärgårdsmiljö på norra Lidingö. I området runt anläggningen finns vacker natur med bla stränder, bryggor och skogsområde med promenadvägar.

Lägret riktar sig till barn som är döva, har en hörselnedsättning, en språkstörning eller ytterligare funktionsnedsättning. Barnet har med sig en (1) förälder under lägervistelsen. Lägret passar barn som vill prova på olika idrotter eller fysiska aktiviteter, som vandring eller bågskytte. Kanske får de nu möjlighet att prova något de velat länge, eller så hittar de något helt nytt som de kan fortsätta med när de kommer hem. Aktiviteterna leds av instruktörer på Bosön. Lägret riktar sig främst till barn som är 8-12 år. Det kommer att finnas tolk under aktiviteterna. Vill föräldrarna också prova på aktiviteterna är man välkommen att göra det när barnen är klara.

Under tiden barnet har aktiviteter erbjuder vi medföljande föräldrarna föreläsningar av bla unga med egna funktionsnedsättningar. Ni kommer även att få vara med på några av barnens aktiviteter, samt själv ha möjlighet att prova på vissa aktiviteter.

På anläggningen bor vi familjevis i rymliga, fräscha, nyrenoverade rum med delad dusch och WC. Det finns dock gott om duschar och toaletter som även de är nyrenoverade.

Det är mycket viktigt att ni meddelar eventuella funktionsnedsättningar utöver om barnen är döva, hörselskadade eller har språkstörning. Detta för att vi ska kunna gå in med så bra stöd och service som möjligt under lägerdagarna.

Under lägret kommer vi att ha en gemensam utflyktsdag, DHB-dagen. Lördagen den 14 augusti är vi på Skansen. Mer information om hur DHB-dagen kommer inom kort på vår hemsida och i Dialog. Deltagande på utflyktsdagen är självklart frivilligt, och vill man hellre utnyttja dagen som ”fri tid” på Bosön så är man välkommen att göra det.

Faktura skickas i samband med anmälan. Anmälningsavgiften som är 1000.- inbetalas inom 10 dagar. Resterande belopp ska vara DHB tillhanda senast den 5 juni. Vid avbokning återbetalas lägeravgiften (dock ej anmälningsavgiften) mot uppvisande av läkarintyg.

Lägret genomförs under förutsättning att förbundet erhåller fondmedel till verksamheten. Därför är det särskilt viktigt att ni fyller i alla uppgifter i anmälningsformuläret samt tiosiffrigt personnummer.

Deltagaravgiften kostar 2500:-/ vuxen och 1500:-/barn. För en till vuxen kostar det 4800 kr för denna.  Det här på grund av att vi subventionerar en större summa i avgiften så att det ska bli billigare. I avgiften ingår boende, helpension (frukost/lunch/middag och fika under dagen), föreläsningar, aktiviteter och fri tillgång till Bosöns friidrottshall, gym, inomhus pool och styrketräningshallen.

Anmälningsformuläret finns på den här länken!

Har du frågor? Då är du varmt välkommen att kontakta Riksförbundet DHB:s kansli på e-post: kansliet@dhb.se eller på tel. 019-17 08 30.

/Riksförbundet DHB

Till Aktuella aktiviteter

Relaterade dokument

Stäng formuläret.