DHB Norra

Språkresa för hörselskadade ungdomar, 14-17 år

Följ med oss på en språkresa till England sommaren 2019. Resan anordnas av Riksförbundet DHB och Unga Hörselskadade (UH) i samarbete med Avista Språkreseförmedlarna och Channel School of English i Ilfracombe.

Var: Ilfracombe, Devon, England
När: 15 juni-29 juni
Ålder: 14-17 år
Kostnad: 14 000 – 16 000 kr, (exkl. flyg)
Anmälan: senast 25 februari 2019 via Avistas hemsida, www.avista.nu/ilfracombe-dhb/

Många av våra deltagare har fått en kick i språket, fått godkänt eller till och med kunnat höja sina betyg i engelska. Deltagarna får nya vänner från hela Sverige och ibland även från andra länder. Ungdomarna vågar, efter språkresan, prata själva under familjens semesterresor. De kommer hem med ett nyfunnet självförtroende, både i engelska och som människor.

Språkundervisningen
Deltagare från DHB och UH har undervisning i egna grupper med engelsktalande lärare. Undervisningen består av 15 lektioner à 60 min/vecka och fokuserar på att förbättra elevernas förmåga att tala och förstå engelska.

Hörselteknisk utrustning
Vi har med oss hörselteknisk utrustning, med kombinerade mikrofoner/mottagare, så att alla har möjlighet att vara delaktiga under lektionerna.

Ungdomsledare
En svensk ungdomsledare som kan både engelska och svenskt teckenspråk följer alltid med på resan. Ledaren stöttar deltagarna både vid undervisning, aktiviteter och fritid.

Utflykter och aktiviteter
Alla elever på skolan väljer ett fritidsprogram. Här blandas våra deltagare med de andra eleverna på skolan och alla aktivitetsledare talar bara engelska, vilket innebär ännu mer språkträning. Skolan arrangerar också egna aktiviteter och utflykter som är gemensamma för alla elever på skolan, exempelvis fotboll, volleyboll, utflykter till stränder, nationalparker, grottor eller andra städer. Skolan arrangerar även kvällsaktiviteter som disco, karaoke eller grillparty.

Boende och betalning
Våra deltagare bor tillsammans i utvalda engelska värdfamiljer, elever från andra länder kan också bo i samma värdfamilj.

Språkresan betalas till Avista. I priset ingår 15 lektioner/vecka, inkvartering i värdfamilj, helpension, skolans aktiviteter, valt fritidsprogram och transferbuss från och till flygplatsen.

Flyg bokas och betalas av deltagaren. Vi rekommenderar flygbolag och flygtider som passar skolans transferbusstider. Då är också chansen större att du reser tillsammans med någon av de andra deltagarna i gruppen.

Bidrag och medlemskap
Våra deltagare kan söka bidrag hos Tysta skolan (sista februari), HRF (sista mars) m.fl. Många deltagare har fått bidrag tidigare år.

Du måste vara medlem i DHB och UH. Gå in på www.dhb.staging.wpengine.com och www.uh.se för medlemsregistering. Kontakta DHB Östra, kansliet.ostra@dhb.se eller UH, kansli@uh.se om ni har frågor kring bidrag, hörselteknik eller vill hitta boendekompis.

Anmälan och mer information
Mer information och hur du anmäler dig hittar du på Avistas hemsida, www.avista.nu. Vi rekommenderar att du bokar innan 25 februari för att ha möjlighet att söka bidrag. Minst fem deltagare behövs för att språkresan ska bli av. För frågor om resan kontakta Avista via e-post info@avista.nu eller 08-440 16 30.

Till Tidigare aktiviteter
Stäng formuläret.