DHB Östra

19 juni -3 juli 2021

Språkresa för hörselskadade ungdomar, 14-17 år

Följ med oss på en språkresa till England sommaren 2021. Resan anordnas av Riksförbundet DHB och Unga Hörselskadade (UH) i samarbete med Avista Språkreseförmedlarna och Channel School of English i Ilfracombe.

Var: Ilfracombe, Devon, England
När: 19 juni-3 juli
Ålder: 14-17 år
Kostnad: 14 500 – 17 000 kr, (exkl. flyg)
Anmälan: senast 29 januari 2021 via Avistas hemsida: http://www.avista.nu

Många av våra deltagare har fått en kick i språket, fått godkänt eller till och med kunnat höja sina betyg i engelska. Deltagarna får nya vänner från hela Sverige och ibland även från andra länder. Ungdomarna vågar efter språkresan prata själva under familjens semesterresor. De kommer hem med ett nyfunnet självförtroende, både i engelska och som människor.

Språkundervisningen Deltagare från DHB och UH har undervisning i egna grupper med engelsktalande lärare. Undervisningen består av 15 lektioner à 60 min/vecka och fokuserar på att förbättra de hörselskadade elevernas förmåga att tala och förstå engelska.

Hörselteknisk utrustning Vi har med oss hörselteknisk utrustning, med kombinerade mikrofoner/mottagare, så att alla har möjlighet att vara delaktiga under lektionerna.

Ungdomsledare En svensk ungdomsledare som kan både engelska och svenskt teckenspråk följer alltid med på resan. Ledaren stöttar deltagarna både vid undervisning, aktiviteter och fritid.

Utflykter och aktiviteter Alla deltagare väljer även ett fritidsprogram. Här blandas våra deltagare med de andra eleverna på skolan och alla aktivitetsledare talar bara engelska, vilket innebär ännu mera språkträning. Skolan arrangerar också egna aktiviteter och utflykter som är gemensamma för skolans alla elever, exempelvis fotboll, volleyboll, utflykter till stränder, nationalparker, grottor eller andra städer. Det går bra att kombinera flera tillval. Vi rekommenderar dock alla deltagare att välja ”Exploring Devon” under första veckan då detta möjliggör för deltagarna att bättre lära känna varandra och skapa sammanhållning i gruppen. Om du som deltagare gärna vill ha ett annat tillval under de båda veckorna går detta också bra. Skolan arrangerar även kvällsaktiviteter som disco, karaoke och grillparty.

Boende och betalning Deltagare från DHB och UH bor tillsammans två och två i utvalda engelska värdfamiljer, det kan även bo elever från andra länder i samma värdfamilj. Språkresan betalas till Avista. I priset ingår 15 lektioner/vecka, inkvartering i värdfamilj, helpension, skolans aktiviteter, valt fritidsprogram och transferbuss från och till flygplatsen. Flyg bokas och betalas av deltagaren. Vi rekommenderar flygbolag och flygtider som passar skolans transferbusstider. Det är då större chans att du reser tillsammans med någon av de andra deltagarna i gruppen. Avvakta med att boka flyg tills vi vet om vi har tillräckligt många deltagare för resans genomförande.

Bidrag och medlemskap Våra deltagare kan söka bidrag hos Tysta skolan (sista februari), HRF (sista mars) med flera. Många deltagare har fått bidrag tidigare år. Du måste vara medlem i DHB och UH. Gå in på www.dhb.se och www.uh.se för medlemsregistrering. Kontakta DHB Östra, kansliet.ostra@dhb.se eller UH, kansli@uh.se om ni har frågor kring till exempel bidrag och hörselteknik.

Anmälan och mer information Mer information och hur du anmäler dig hittar du på Avistas hemsida. Vi rekommenderar att du anmäler dig innan 29 januari 2021 för att ha möjlighet att söka bidrag. Minst fem deltagare behövs för att språkresan ska bli av. Känner du någon som är språkreseintresserad, så tipsa gärna om resan. För frågor om resan kontakta Avista via e-post info@avista.nu eller 08-440 16 30.

Till Aktuella aktiviteter Till Fritidsaktiviteter

Relaterade dokument

Språkresa broschyr

Stäng formuläret.