DHB Östra

10 oktober 2020

Tidsvalvet på Nordiska museet

Kom och följ med på en resa i tiden! Lördagen den 10 oktober besöker vi en magisk plats, Tidsvalvet. Detta valv finns i Nordiska museets källarvalv ute på Djurgården. Här får vi möjlighet att uppleva hur vardagen kan ha sett ut om vi varit barn i en annan tid. Tidsresan sträcker sig från omkring 1870-talet fram till idag. Hur såg kläderna ut? Vad gjorde man på dagarna? Vilken mat kunde det bli till middag?

Tidsvalvet är en av Nordiska museets nya storsatsningar. En interaktiv upplevelse för barn från 8 år och uppåt. Här kan besökarna utforska drygt 150 år av historia och vardagsliv gestaltat genom scenografi, digitala stationer och verkliga föremål och berättelser.

Tid: Vi möts klockan 10:00 vid Nordiska museets entré.

Efter tidspasset i Tidsvalvet som är 90 minuter långt är det fritt fram att själv utforska museets övriga utställningar. Lunchrestaurang och lokal för medhavd matsäck finns på plan 2. Då förköp krävs har vi bokat lekstugan kl. 13.30-14.30 för barn som har ork och skaparkraft kvar.

För mer info:  https://www.nordiskamuseet.se/

Adress: Djurgårdsvägen 6–16

Anmälan: görs till kansliet.ostra@dhb.se, senast 29 september. Uppge namn och ålder på barnen och namn, mobilnummer och kommun till medföljande förälder/föräldrar och om ni behöver teckenspråkstolk.

Medlemspris: 50 kr per barn, 90 kr per vuxen. Betala till DHB Östras PlusGiro 254673–7 senast 2 oktober.

Det får vara max 15 personer i gruppen, så det är först till kvarn som gäller.

 

 

Till Aktuella aktiviteter
Stäng formuläret.