DHB Östra

Helgläger 19-20 augusti på Vässarö

Vi har bokat ett läger på populära Vässarö som ligger i Roslagen norr om Singö och här vänder vi oss främst till familjer som har barn med språkstörning. Vässarö ägs av Stockholms scoutkårer. Hit åker många skolklasser på skolresa. Nu ska vi åka dit igen för ett mysigt familjeläger med aktiviteter för alla åldrar.

Vi samlas vid Strömvikens brygga vid Ellan på Singö. Det finns parkering vid bryggan
och bussar går från Stockholm med byte i Norrtälje till buss 637 som går nästan ända fram. Vi åker gemensamt över till ön med Vässarös båt.

Vi bor i stugor och har helpension. Vi inkvarteras i 2-6 bädds stugor. Stugorna är utrustade med kallvatten. Torrtoa och dusch finns i separata byggnader. Vi äter i stora matsalen tillsammans med andra grupper på ön. På Vässarö får man inte använda droger eller dricka starkare drycker än lättöl.

Aktiviteter och mingel. Alla som vill går ”Trapperspåret”, där man letar fällor, går på hängbroar, klättrar i repstegar, åker linbana mm. Vi har också bokat ett båtpass med segeljollar och kanoter och klättervägg. Om vädret tillåter grillar vi och myser kring lägerelden på lördag kväll. Det finns en liten kiosk på ön, ”Lägerboden”.

DHB Östras medlemspris: Förälder och barn fr.o.m. 8 år 600 kr, barn 3-7 år 400 kr, barn 1-3 år 100 kr, barn under 1 år gratis. I priset ingår: båt T/R fastlandet–Vässarö, inkvartering i stuga en natt, helpension fr.o.m. lunch på lördagen t o m eftermiddagsfika på söndagen, ledare vid Trapperspår, klättervägg och båtpass, andra Vässarö-aktiviteter som vi gör själva.

Anmäl er senast 25 maj till kansliet.ostra@dhb.se. En anmälningsavgift på 10 % betalas senast 31 maj som bekräftar anmälan. Uppge namn för alla vuxna och barn (för barnen vill vi även ha ålder), mobilnummer, kommun, om ni behöver tolk eller har speciella kostkrav. Vi har bokat 40 bäddar. Först till kvarn gäller.
Slutbetalning (de sista 90 %) görs när ni fått veta om ni fått plats men senast 31 juni till DHB Östras PG 254673-7.

Anmälnings- och avbokningsregler för helgläger

Anmälnings-/administrativ avgift
Vid anmälan betalar du även in en anmälnings-/administrativ avgift på 10 % av din totala kostnad. Om det är fullbokat får du tillbaka avgiften. Slutbetalning Vid slutbetalning betalar du in de resterande 90 %.

Avbokning
Avbokar du aktiviteten mer än 10 dagar innan aktivitetsstart behåller DHB Östra den administrativa avgiften. Avbokar du aktiviteten mindre än 10 dagar före aktivitetsstart får du tillbaka 50 % av inbetalt belopp. Vid avbokning med läkarintyg får ni tillbaka alla inbetalningar.

Ersättare
Om föreningen eller du har ersättare (medlem i DHB) till aktiviteten får ni tillbaka 90 % av den totala kostnaden, DHB Östra behåller den administrativa avgiften.

Till Läger
Stäng formuläret.