DHB Östra

14 april

Vikingaliv

Den 14 april ska vi besöka det nya museet Vikingaliv på Djurgården.

Lördagen den 14 april kl. 9.30 träffas vi vid entrén till Museet. Vi har tillgång till utställningen en halvtimme före öppningstid.

Kl. 9:45 har vi bokat en egen familjevisning. Visningen pågår ca 30 min.

Sen får vi åka den spännande vikingafärden, Ragnfrids saga. Det är en 11 min lång färd där du får följa med på en historisk saga om livet på vikingatiden. Manus till färden finns utskrivet på svenska ifall det är svårt att höra. Tolkarna har också fått tillgång till manuset. Vi får åka tåget mer än en gång!

Vikingafärden rekommenderas ej för barn under 7 år då den innehåller en del våldsamma scener som kan uppfattas som skrämmande.

Det går också bra att bara titta på utställningen som visar det vardagliga livet på vikingatiden. Här får ni lära er om hur man bodde, vad man åt och om handel, resor, plundring och vad det egentligen innebar att vara viking.

Adress: Djurgårdsvägen 48

För vägbeskrivning: http://www.vikingaliv.se/hitta-hit/

Medlemspriser: Vuxna 100 kr, barn 7-15 år 60 kr. För barn mellan 0-6 år är det gratis. Ej medlemmar ordinarie priser. I priset ingår guidad visning och vikingafärden.

Anmäl er snarast till kansliet.ostra@dhb.se. Ni som redan anmält intresse har förtur om det skulle bli fullbokat. Uppge antal vuxna och barnen med ålder och namn, mobilnummer, kommun och om ni behöver teckenspråkstolk.

Betala senast 10 april till DHB Östras PG 254673-7.

 

Till Aktuella aktiviteter
Stäng formuläret.