Riksförbundet DHB

12-15 augusti 2021

DHB:s äventyrsläger 2021!

Nu går det att anmäla sig till sommarens äventyrsläger, vi kommer följa alla uppmaningar från folkhälsomyndigheten för att kunna genomföra lägret på ett säkert sätt.

 

Välkomna till DHB:s äventyrsläger den 12:e – 15:e augusti 2021 på Bosön utanför Stockholm!

Bosön ligger vackert i skärgårdsmiljö på norra Lidingö. I området runt anläggningen finns vacker natur med bl.a. stränder, bryggor och skogsområde med promenadvägar.

Lägret riktar sig till barn som är döva, har en hörselnedsättning, en språkstörning eller ytterligare funktionsnedsättning. Det går att anmäla ett (1) barn och en (1) förälder per familj.  Lägret passar barn som vill prova på olika idrotter eller fysiska aktiviteter, som vandring eller bågskytte. Kanske får de nu möjlighet att prova något de velat länge, eller så hittar de något helt nytt som de kan fortsätta med när de kommer hem. Aktiviteterna leds av instruktörer på Bosön. Lägret riktar sig främst till barn som är 8-12 år. Det kommer att finnas tolk under aktiviteterna. Vill föräldrarna också prova på aktiviteterna är man välkommen att göra det när barnen är klara.

Under tiden barnet har aktiviteter erbjuder vi medföljande föräldrar föreläsningar av bl.a. unga med egna funktionsnedsättningar. Ni kommer även att få vara med på några av barnens aktiviteter, samt själv ha möjlighet att prova på vissa aktiviteter.

På anläggningen bor vi familjevis i rymliga, fräscha, nyrenoverade rum med delad dusch och WC. Det finns dock gott om duschar och toaletter som även de är nyrenoverade.

Det är mycket viktigt att ni meddelar eventuella funktionsnedsättningar utöver om barnen är döva, hörselskadade eller har språkstörning. Detta för att vi ska kunna gå in med så bra stöd och service som möjligt under lägerdagarna.

Lägret avslutas på söndag förmiddag där frukost ingår. Därefter har vi en frivillig gemensam utflyktsdag på Skansen för att fira DHB-dagen. Den här dagen riktar sig till alla DHB-medlemmar. Mer information om hur DHB-dagen kommer under våren på vår hemsida och i Dialog.

Faktura skickas ut under våren. Anmälningsavgiften som är 1 000.- inbetalas inom 10 dagar. Resterande belopp ska vara DHB tillhanda senast den 8:e juni. Vid avbokning återbetalas lägeravgiften (dock ej anmälningsavgiften) mot uppvisande av läkarintyg.

Lägret genomförs under förutsättning att förbundet erhåller fondmedel till verksamheten. Därför är det särskilt viktigt att ni fyller i alla uppgifter i anmälningsformuläret samt tiosiffrigt personnummer.

Det är också viktigt att veta att lägret kan komma att ställas in om restriktionerna kopplade till Coronapandemin håller i sig eller blir mer omfattande. Full återbetalning kommer i sådana fall att ske.

Deltagaravgiften är 2 500:- / vuxen och 1 500:- / barn. I avgiften ingår boende, helpension (frukost/lunch/middag och fika under dagen), föreläsningar, aktiviteter och fri tillgång till Bosöns friidrottshall, gym, inomhus pool och styrketräningshallen.

Anmälningsformuläret finns på den här länken!

Sista dag för anmälan är torsdagen den 8:e juni.

Har du frågor? Då är du varmt välkommen att kontakta Riksförbundet DHB:s kansli på e-post: kansliet@dhb.se eller på tel. 019-17 08 30.

/Riksförbundet DHB

Till Läger
Stäng formuläret.