DHB Västra

Distriktsorganisation för familjer med döva och hörselskadade barn samt barn med språkstörning i Västra Sverige.

The Reef – Weekend

2-3 december 2017, Fredrikshamn i Danmark

Vid årets sista aktivitet reser vi till The Reef i Danmark. Här väntar ett unikt…

Till Aktuella

Teckenkurs för pappor

18-19 november 2017, utanför Borås

Teckenspråkskurs på Viskadalens Folkhögskola utanför Borås för pappor och anhöriga m.fl.

Till Aktuella

Halloween på höstlovet

2-5 november 2017, Hafsten i Uddevalla

Fira halloween på Hafsten och upplev spöklika, spännande och händelserika höstlovsdagar

Till Aktuella

Målgruppsträff HSK

15 oktober 2017, Fengersfors i Dalsland

Träffa familjer som använder hörseltekninska hjälpmedel. Här utforskar vi grottorna i Fengersfors och mycket annat…

Till Aktuella

Målgruppsträff Spex

7 oktober 2017, Lödöse Museum

Träffa familjer med språkstörning och flerfunktionshinder (flex) på Lödöse Museum

Till Aktuella

Teckenkurs för mammor

7-8 oktober 2017, utanför Borås

Teckenspråkskurs på Viskadalens Folkhögskola utanför Borås för mammor och anhöriga m.fl.

Till Aktuella

Weekend på badhotellet -The Reef
Vi avslutar årets sista aktivitet i Danmark. Vi intar The Reef - ett unikt vattenäventyr för stora och små på badhotellet i Fredrikshamn, som ligger med gångavstånd från färjeterminalen.
Här möts ni av 32-gradig värme och kan simma i vattenparken till ljudet av tropiskt åskmuller, fågelsång, vågskvalp, musik och känna en varm bris i palmbladen. Bada klättra och dyk efter skatter eller koppla av i någon av bubbelpoolerna.

Övernattning
Vi övernattar på badhotellet Scandic The Reef i familjerum.

Kostnad
Deltagaravgiften är: Vuxen 700 kr/pers. och barn 400 kr/pers. Login med badäventyr, kvällsbuffé och frukost samt båtresan ingår denna helg.

Anmälan
Anmäl er senast 25 oktober 2017 på www.dhb.se/vastra.
Anmälan är bindande.

Bekräftelsen
Bekräftelsen skickas ut via e-post kort före aktivitetens start med info och deltagarlista.
... Se merSe mindre

Decemberkul på The Reef

december 2, 2017, 4:00e m - december 3, 2017, 7:00e m

Weekend på badhotellet -The Reef Vi avslutar årets sista aktivitet i Danmark. Vi intar The Reef - ett unikt vattenäventyr för stora och små på badhotellet i Fredrikshamn, som ligger med gångav...

Visa på Facebook

Långweekend - Tors-Sön
Vi firar halloween på Hafstens Camping. Här får ni uppleva spännande och händelserika höstlovsdagar tillsammans med oss på DHB Västra. Bo i spöklika stugor, skapa din egen pumpa och gå med i fackeltåg för att möta läskiga häxor och demoner. Passa även på att uppleva naturen på nära håll med tipspromenad i skogen med halloweentema eller varför inte ponnyridning med spökpynt mm.

Övernattning
Boendet sker i stugor. Sängkläder medtas.

Kostnad
Deltagaravgiften är: Vuxen 700 kr/pers. och
barn 400 kr/pers. Aktiviteter, lunch, grillbuffé och frukost ingår i denna helg.

Anmälan
Anmäl er senast 20 september 2017 på www.dhb.se/vastra. Anmälan är bindande.

Bekräftelsen
Bekräftelsen skickas ut via e-post kort före aktivitetens start med info och deltagarlista.
... Se merSe mindre

Halloween på Hafsten - Långweekend på höstlovet 2-5 nov 2017

november 2, 2017, 12:00e m - november 5, 2017, 12:00e m

Långweekend - Tors-Sön Vi firar halloween på Hafstens Camping. Här får ni uppleva spännande och händelserika höstlovsdagar tillsammans med oss på DHB Västra. Bo i spöklika stugor, skapa din...

Visa på Facebook

Utforska grottor och skapa i smide och lera!
Välkomna till en rolig dag med oväntade naturupplevelser och häftiga workshops i smide och keramik.
Vi träffas kl.11.00 vid Fröskogs kyrka och åker gemensamt den sista biten till grottområdet. I team tar vi oss an utmaningarna som möter oss på stigen mot grottorna. Framme är det dags för lunch och för de modiga att utforska grottorna.
Därefter bär det av till konstnärskollektivet Not Quites gamla bruksmiljö i Fengersfors. Där får vi tillsammans med en smed och en keramiker arbeta med smide eller lera i två timmar. Vi avslutar med en gemensam fika och dagen avrundas senast 17.00.

Som hörselskadad
är det viktigt att få en identitet. Det blir lättare när man umgås med andra som använder hörseltekniska hjälpmedel t ex hörapparater eller CI. Den här aktiviteten är tänkt att skapa möjligheter att hitta nya kompisar i samma situation, nämligen att inte höra allt som händer runt omkring sig. Kanske kommer också
DHB-kompisar du redan känner och som du längtar efter att träffa igen. För de vuxna är detta en möjlighet att utbyta erfarenheter.

Kostnad
Deltagaravgiften är: Vuxen 200 kr/pers. och barn 150 kr/pers. I priset ingår en workshop i smide/keramik med material samt lunch (hamburgare och korv) och fika.

Anmälan och Bekräftelsen
Anmäl er senast 1 oktober 2017 på www.dhb.se/vastra. Anmälan är bindande.
Bekräftelsen skickas ut via e-post kort före aktivitetens start med info och deltagarlista.
... Se merSe mindre

Målgruppsträff Hsk - Fengersfors (med hörseltekninska hjälpmedel

oktober 15, 2017, 11:00f m - oktober 15, 2017, 5:00e m

Utforska grottor och skapa i smide och lera! Välkomna till en rolig dag med oväntade naturupplevelser och häftiga workshops i smide och keramik. Vi träffas kl.11.00 vid Fröskogs kyrka och åker g...

Visa på Facebook

Lödöse Museum
Vi träffas på Lödöse museum för att få lära oss mer om medeltiden i den här delen av landet. Under dagen får vi lyssna på en guide samt få pröva på hantverk.
Vi kommer att få se och känna på vår historia i muséets nya rum, där det erbjuds extra många sinnes-intryck. Rummen är speciellt utformade för besökare med NPF-diagnoser som autism och språkstörning m.fl. På muséets hemsida kan du ladda ner förberedelsematerial för besöket.

Samling och tider
Samling sker på lördagen kl. 10.50 vid Lödöse Museum för att gå en guidad visning kl. 11.00 av medeltidsutställningen och de nya sensoriska rummen. Vi intar en gemensam lunch kl. 12.00. På eftermiddagen kl. 13.00 får vi prova på hantverk från medeltiden som att karda och spinna ull, skriva med gåspenna och tävla i kägelspel och måla sköldar. Vi tar en fika kl. 14.00 innan hemgång vid ca 14.30.

Mat
När du anmäler dig och din familj, kan du ange vilka lunchalternativ ni vill ha. Muséet har gluten– och laktosfria varianter på både lunch och fikabröd. Det finns ett par olika pajer och soppor att välja mellan. Till den som hellre vill äta pannkakor så finns det också som alternativ.

Gratis aktivitet
Denna aktivitet är kostnadsfri för alla medlemmar. Begränsat antal platser!

Anmälan och bekräftelse
Anmäl er senast den 28 september 2017 på www.dhb.se/vastra. Anmälan är bindande. Bekräftelsen kommer att skickas ut via e-post kort före aktivitetens start med information och deltagarlista.
... Se merSe mindre

Målgruppsträff Spex - Lödöse /Språkstörning, Flerfunktionshinder

oktober 7, 2017, 10:50f m - oktober 7, 2017, 2:30e m

Lödöse Museum Vi träffas på Lödöse museum för att få lära oss mer om medeltiden i den här delen av landet. Under dagen får vi lyssna på en guide samt få pröva på hantverk. Vi kommer at...

Visa på Facebook

Under hösten har vi våra traditionella teckenspråkskurser för föräldrar, en för kvinnliga deltagare och en för manliga deltagare. Här är föräldrar (oavsett barns funktionshinder), syskon, anhöriga, vänner, assistenter och annan personal välkomna att delta. Åldersgräns är 18 år. För er föräldrar som har barn med språkstörning passar nybörjarkursen i teckenspråk bra. Är ni osäkra så hör gärna av er till oss.
Det är en 2-dagarskurs fylld med teckenspråk, gemensam samvaro och frivilliga aktiviteter i form av sport eller andra enklare aktiviteter under kvällen. Ta gärna med lite att tugga på under kvällen, detta är dock helt frivilligt. (För er som vill ta med alkoholhaltiga drycker, är det tillåtet.)

Övernattning
Boende sker på Viskadalens Folkhögskola med wc och dusch på rummen. Här finns stora ytor för olika sorters aktiviteter. T.ex. fotbollsplan, bouleplan, Tranhults naturreservat, storbilds-TV och biljard.

Kostnad
Deltagaravgiften är 700 kr/deltagare.

Anmälan
Anmälan för båda kurserna sker på: www.dhb.se/vastra
Anmälan är bindande.
Teckenkurs för pappor; sista anmälningsdag 25 okt. 2017

Bekräftelse
Bekräftelsen kommer att skickas ut via e-post med deltagarlista och information kort före aktivitetens start.
... Se merSe mindre

Teckenspråkskurs för pappor och anhöriga

november 18, 2017, 9:00f m - november 19, 2017, 4:00e m

Under hösten har vi våra traditionella teckenspråkskurser för föräldrar, en för kvinnliga deltagare och en för manliga deltagare. Här är föräldrar (oavsett barns funktionshinder), syskon, ...

Visa på Facebook
Stäng formuläret.